Olet täällä

4.9.2017 - 10:24

Varhaiskasvatuksen työ näkyväksi

varhaiskasvatus2.png
Vaasan varhaiskasvatuksen yksiköissä vietetään tiistaina 5.9. tapahtumapäivää, jonka tavoitteena on tehdä näkyväksi uudet varhaiskasvatussuunnitelmat, eli vasut.

Elokuun alussa otettiin käyttöön uudet varhaiskasvatussuunnitelmat koko maassa. Opetushallitus on kutsunut kaikki paikalliset varhaiskasvatuksen toimijat viettämään Vasuista vauhtia varhaiskasvatukseen -päivää tiistaina 5.9. Tavoitteena on tuoda näkyväksi varhaiskasvatuksessa joka päivä tehtävä merkityksellinen työ.

Vaasan varhaiskasvatuksessa tapahtumaan osallistutaan suunnittelemalla ja toteuttamalla lasten kanssa uusi oppimisympäristö, jossa vain mielikuvitus on rajana.

-       Mieluisa leikkipaikka voi olla sisällä, leikkihuoneessa, jumppasalissa, pihassa, metsässä tai puistossa, ja siellä voidaan leikkiä, tutkia, olla yhdessä, lukea, piirtää, laskea tai liikkua, kertoo varhaiskasvatuksen projektityöntekijä Miia Raunio päivän suunnitelmista.

Yhdessä toteutettu oppimisympäristö dokumentoidaan kirjaamalla ja kuvaamalla, ja päivän päätteeksi opittuja asioita, onnistumisia ja parannusehdotuksia arvioidaan yhdessä lasten kanssa.

Tempauksella halutaan esittää konkreettisin esimerkein paikallisten varhaiskasvatussuunnitelmien sisältöä ja niiden vaikutusta lapsen kasvuun ja oppimiseen. Päivän aikana saatuja tuotoksia ja tunnelmia jaetaan esimerkiksi Vaasan varhaiskasvatuksen Facebook-sivulla sekä vanhempainilloissa.

Sosiaalisessa mediassa tapahtumaa voi jakaa tunnisteella #vasuistavauhtia.  

Katso myös Vaasan varhaiskasvatuksen sivut Facebookissa (@vaasanvarhaiskasvatusvasasmabarnspedagogik).

 

Uusimmat