Olet täällä

1.9.2017 - 15:56

Art Battlen voittajaksi äänestettiin Nainen minussa

nainen_minussa_kvinnan_i_mig_foto_kati_lehtinen_web.jpg
Kuntsin modernin taiteen museon 10-vuotisjuhlanäyttelyn Art Battlen voittaja on ratkennut. Yleisö äänesti voittajaksi Nainen minussa –teoskokonaisuuden, joka kertoo ihmisyydestä ja naiseudesta. Ääniä annettiin yli 1200.

Voittaneen Nainen minussa -teoskokonaisuuden takana ovat Marja-Riitta Hakala, Ulla Härkönen-Saarela, Marja-Leena Kristo, Maija Minni, Sinikka Sauna-aho ja Tuulevi Sieppi. Kokonaisuuteen valikoitui teoksia Richard Artschwagerilta, Juhani Harrilta, Martti Aihalta, Marjatta Tapiolalta ja Kuutti Lavoselta.

Teosten kautta naiset pohtivat elämänkulkua, valintoja ja unelmia. He halusivat teoskokonaisuudellaan herättää keskustelua siitä, miten mikään elämässä ei ole valmiiksi päätettyä.

- Maailma ja kulttuuri muokkaavat meitä, mutta me itse teemme valintamme ihmisenä ja naisena, ryhmäläiset kertovat.

Kisa voittajan ja toiseksi sijoittuneen Seinäjoen lukiolaisten koostaman Kaamoksen välillä oli tiukka. Keväällä äänten välilaskennassa teoskokonaisuudet olivat vielä tasoissa, mutta lopussa Kaamos jäi täpärästi kakkoseksi. Äänestäjät kuvailivat perusteluissaan Kaamosta tasapainoiseksi, harmoniseksi ja syvälliseksi sekä ehjäksi ja hienostuneeksi kokonaisuudeksi.

Kolmanneksi sijoittui yksittäisistä hakijoista koostettu ryhmä teemalla Ohitetut unelmat. Neljänneksi tuli Löydä itsesi, jonka oli koonnut ryhmä Observing Ostrobothnia – Pohjanmaan kulttuuri kohtaa maahanmuuttajat –projektissa mukana olevia henkilöitä.

Vuoden mittainen museomatka

Amanuenssi Kati Lehtinen Vaasan kaupungin museoista kertoo, että Art Battlen osallistujilla ja Kuntsilla on nyt takanaan vuoden mittainen yhteinen museomatka.

- Museon henkilökunta on tutustuttanut osallistujat näyttelyn tekemiseen ja museotyöhön. Osallistujien mielestä osallistuminen Art Battlen tekemiseen onkin ollut elämys, iloitsee Lehtinen.

Museo kiittää osallistujia tarjoamalla uuden museomatkan suositun Museokortin muodossa. Myös äänestäjien kesken arvotaan Museokortti, joka on 250 suomalaisen museon yhteislippu ja voimassa vuoden ajan ensimmäisestä käyttökerrasta alkaen.

Voittajajoukkueen palkinto on yksityisjuhlat Kuntsin modernin taiteen museossa.

Art Battlella haluttiin osallistaa ihmisiä

Kuntsin 10-vuotisjuhlanäyttely oli uudenlainen, osallistava näyttely. Yhteisöllisen näyttelykonseptin suunnitteli kuraattori Kira Sjöberg. Idea näyttelyyn lainattiin street dance -kulttuurista, jonka kilpailuissa tanssijat näyttävät vuorotellen taitonsa ja tyylinsä.

Art Battleen osallistui yhteensä 24 henkilöä neljässä eri ryhmässä. Osallistujat saivat valita näyttelyyn tulevat teokset vapaasti yli 700 teoksen Kuntsin taidekokoelmasta. Kukin ryhmä pohti, mitä haluaa omilla teosvalinnoillaan kertoa ja minkä aiheen ympärille näyttelykokonaisuutensa rakentaa.

Art Battle on avoinna sunnuntaihin 3.9. saakka.

Uusimmat